- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2 |
Petržel - nať | 1 |
Mléko polotučné průměr | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Brambory zimní | 40 |
Voda | 180 |
Zelí bílé kysané | 75 |
Olej běžný (průměr) | 8 |
Dochucovadla:
sůl, kmín
Energetická hodnota celkem: 737 kJ
Bílkoviny (g): 4,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 20,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Kysané zelí překrájíme, podle potřeby propláchneme vodou, zalijeme částí vody a uvaříme do poloměkka. Opláchnuté brambory nakrájíme na menší kostky, zalijeme zbylou vodou, přidáme kmín a také uvaříme do poloměkka. Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zamícháme ji do předvařeného zelí a zvolna společně vaříme nejméně 20 minut. Potom přidáme předvařené brambory, uvaříme je doměkka, přidáme mléko a polévku ještě krátce povaříme. Hotovou polévku podle potřeby dochutíme solí a povaříme. Propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při expedici.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.